Pilotii nu vor mai putea participa in Formula 1 fara permis de conducere

Federatia Internationala de Automobilism a stabilit noi masuri pentru pilotii care vor sa ia startul in competitia suprema de automobile

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a inasprit conditiile pentru pilotii care vor sa concureze in F1. Pe langa varsta minima de 18 ani, pilotii vor trebui sa detina un permis de conducere pe drumurile pubice.

 

Sunt curios cati dintre voi stiati ca sunt piloti in Formula 1 care nu au permis de conducere? Eu unul marturisesc ca nu stiam. Aceste modificari au fost facute de FIA pentru a tempera ascensiunea pilotilor tineri si lipsiti de experienta spre Marele Circ. Masurile vor intra in vigoare din sezonul 2016-2017. Tot de atunci, pilotii trebuie sa acumuleze cel putin 40 de puncte, potrivit unui sistem stabilit de FIA, si sa fi petrecut cel putin doi ani intr-o categorie sportiva inferioara.

 

Daca aceasta masura ar fi fost valabila din acest an, pilotul olandez Max Verstappen nu ar fi putut lua startul in acest sezon, el neimplinind varsta de 18 ani la startul sezonului si nici nu are permis de conducere.

 

Ce piloti ar fi putut rata intrarea in Formula 1 daca aceste masuri existau de la inceput?

O serie de piloti celebri, care au obtinut titluri in Formula 1 ar fi trebuit sa isi amane debutul in Formula 1 pentru 1 sau chiar mai multi ani: Fernando Alonso (campion in 2005 si 2006), Jensen Button, Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel.

Formula 1 fara acesti piloti, chiar daca ar fi intrat in cele din urma si in F1 conform masurilor FIA, ar fi pierdut putin din sarea si piperul competitiei. Voi ce parere aveti? Masura aceasta va ajuta la siguranta sau la spectaculozitatea competitiei?

Comentarii